Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Οδική ασφάλεια μαθητών: Μαθήματα... "εξορθολογισμού" στην υποκρισία!

Του Χρήστου Κάτσικα
Οδική ασφάλεια μαθητών: Μαθήματα... "εξορθολογισμού" στην υποκρισία!
Μια μόλις μέρα μετά το πολύνεκρο ατύχημα στην εθνική οδό, ανακοινώνεται ότι το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, προχωρά στη διαδικασία ένταξης υποχρεωτικών μαθημάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας, στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της χώρας.
Αν όμως με αφορμή το τροχαίο ατύχημα, ανακαλύψαμε ότι, Η κυκλοφοριακή αγωγή δεν διδάσκεται καθόλου στο σχολείο και αν η απόφαση αυτή θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι παραπέμπει στην αγωνία των παραπάνω υπουργείων για το γεγονός ότι στην Ελλάδα, την τελευταία δεκαετία περίπου κατά μέσο όρο 1.100 άνθρωποι σκοτώνονται ετησίως σε οδικά ατυχήματα, μια άλλη απόφαση φανερώνει ανάγλυφα το αλαλούμ του εξορθολογισμού της διδακτέας ύλης.
Γιατί, όπως επισημαίνει ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου, ο Κώστας Θεριανός, στο βιβλίο Πολιτική Παιδεία της Α' Λυκείου υπάρχει ενότητα Κυκλοφοριακή Αγωγή - Τροχαία Ατυχήματα εδώ και κάμποσα χρόνια. Μάλιστα από τους συγγραφείς είχε επιλεγεί η ενότητα αυτή να εισαχθεί στην Α' Λυκείου με ενδεχόμενη συνέχεια στην Β' και την Γ', επειδή είναι οι ηλικίες που ο έφηβος είναι ακόμη στο σχολείο, λίγο πριν την ηλικία που νομικά έχει το δικαίωμα έκδοσης διπλώματος οδήγησης.
Στην ενότητα και το υλικό της είχαν υπολογιστεί να αφιερωθούν δύο ώρες διδασκαλίας συν κάθε άλλη δράση που θα σχεδίαζαν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν πρόσθετα, έξω και πέρα από το βιβλίο.
Ο λόγος συμπερίληψης του θέματος ήταν να υπάρχει στην σχολική ύλη, ώστε σε κάθε περίπτωση να γίνει έστω και μια οργανωμένη συζήτηση μέσα στην τάξη πάνω στο θέμα αυτό.
Δεν λέει κανένας ότι αυτό αρκεί... αλλά αξίζει να δούμε ποια ήταν η τύχη ακόμη και της δισέλιδης αυτής ενότητας:
Η συγκεκριμένη ενότητα έχει αφαιρεθεί από την διδακτέα ύλη λόγω του ... εξορθολογισμού της.
Δηλαδή από φέτος επιλέχθηκε να μην διδάσκεται καθόλου στα σχολεία.


Πηγή
http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/odiki-asfaleia-mathiton-mathimata-exorthologismoy-stin-ypokrisia#ixzz4aILsHH5M


Αν σας αρεσει το αρθρο πατηστε Like στην σελιδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/Mathletes-410412195965403/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...