Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Πανελλαδικές 2017: Πρόγραμμα Εξετάσεων έως τα ειδικά μαθήματα

Το Υπουργείο Παιδείας μέσα στον Φεβρουάριο εξέδωσε το πρόγραμμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017 το οποίο κοινοποιήθηκε μετά από λίγες ημέρες με κάποιες διορθώσεις.
Όπως θα δείτε και στον παρακάτω πίνακα οι πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια  θα ξεκινήσουν θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου, τα αποτελέσματα (βαθμολογία) θα ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου.
Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου.
Ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.
Τα μαθήματα θα τελειώσουν στις στις 9 Μαΐου και οι απολυτήριες εξετάσεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν στο διάστημα 11-26 Μαΐου 2017. Οι προαγωγικές εξετάσεις στα λύκεια θα διεξαχθούν στο διάστημα 11 Μαΐου - 2 Ιουνίου 2017.
Βάσεις 2017 - Δείτε εδώ έγκυρα και έγκαιρα
Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο, η διενέργεια των απολυτηρίων το Μάιο επιτρέπει να δοθεί, πριν την κατάθεση των μηχανογραφικών, δεύτερη ευκαιρία για λήψη απολυτηρίου σε όσους μαθητές δεν μπορέσουν να προαχθούν. Σύμφωνα, άλλωστε με τον ν.4452/2017 που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, προβλέπεται στο τέλος Ιουνίου εξεταστική περίοδος για τους μετεξεταστέους της Γ΄ τάξης αλλά και των υπόλοιπων τάξεων. Στο νόμο προβλέπεται, επίσης, τρίτη εξεταστική περίοδος για τους τελειόφοιτους του λυκείου, η οποία τοποθετείται στις αρχές Σεπτεμβρίου. Έτσι τους δίνεται η δυνατότητα, αφού θα λάβουν έγκαιρα το απολυτήριό τους, να εγγραφούν, αν το επιθυμούν, σε ΙΕΚ ή στη Β΄ των ΕΠΑΛ, για να λάβουν κάποια ειδικότητα.
Γυμνάσια
Όσον αφορά τα γυμνάσια, τα μαθήματα θα συνεχίζονται έως τις 26 Μαΐου, ενώ προβλέπονται και τρεις ημέρες (29-31 Μαΐου), που θα είναι αφιερωμένες στην επανάληψη της διδακτέας ύλης ή/και σε εκδηλώσεις των σχολείων, αλλά και στην παράδοση των ελέγχων.
Έτσι, από την 1η Ιουνίου έως και την 9η Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις και στις 12 Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Στη συνέχεια, και για πρώτη φορά φέτος, από τις 13 έως και τις 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ενισχυτική διδασκαλία για τους μετεξεταστέους, οι οποίοι θα εξεταστούν στις επαναληπτικές εξετάσεις, στις 26 και 27 Ιουνίου.


Πηγή
http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/panelladikes-2017-hronodiagramma-exetaseon-eos-ta-eidika-mathimata#ixzz4aIL6u6Xh
Follow us: @alfavita on Twitter | alfavita.gr on Facebook


Αν σας αρεσει το αρθρο πατηστε Like στην σελιδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/Mathletes-410412195965403/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...