Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Πότε κλείνουν τα Γυμνάσια. Πότε ξεκινούν εξετάσεις.


Όπως σημείωνει το Υπουργείο Παιδείας σε ό,τι αφορά το Γυμνάσιο στη φετινή σχολική χρονιά εφαρμόζονται ορισμένα πρώτα μέτρα που στοχεύουν στην αύξηση του διδακτικού χρόνου (μαθήματα έως τέλος Μαΐου) και τον περιορισμό του εξετασιοκεντρικού χαρακτήρα του σχολείου, καθώς και στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας (Θεματική Εβδομάδα, συνθετικές και δημιουργικές εργασίες). 
Ανάλογες αλλαγές μελετώνται για την επόμενη σχολική χρονιά στη Β΄ και στη Γ΄ Λυκείου (τάξεις που θα συνεχίσουν με το ισχύον σήμερα σύστημα), π.χ. μείωση των μαθημάτων που θα εξετάζονται στις προαγωγικές-απολυτήριες εξετάσεις και αξιοποίηση των συνθετικών εργασιών στη διαδικασία αξιολόγησης.
Παράλληλα βέβαια εξελίσσεται η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για τη ριζική αναμόρφωση του Λυκείου και, προτού τελειώσει η σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας θα ενημερώσει σχετικά τους/τις απόφοιτους/ες του Γυμνασίου
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας οι μαθητές των Γυμνασίων θα ξεκινήσουν τις εξετάσεις την 1η Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 του ίδιου μήνα. 
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 12/6 ενώ όσοι μαθητές δεν περάσουν στην επόμενη τάξη το διάστημα 13-23/6 θα παρακολουθήσουν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για να δώσουν εκ νέου εξετάσεις 26 και 27 Ιουνίου.


Διαβάστε περισσότερα
http://www.alfavita.gr/arthron/ekpaideysi/pote-kleinoyn-ta-gymnasia-pote-xekinoyn-exetaseis-ti-allazei#ixzz4ZXTysdBd 


Αν σας αρεσει το αρθρο πατηστε Like στην σελιδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/Mathletes-410412195965403/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...